srijeda, 23. studenoga 2011.

Uhićeni pljačkaši i ubojice iz Brčkog



Orašje/Brčko – napokon su dolijali pljačkaši, nasilnici i na kraju ubojice iz okolice Brčkog, koji su vršili kriminalna djela na području općina Orašje i Županja (HR), a jataci su im bili bračni par iz Orašja - Bahrija i Rizo R.

Mitzet Islamović i Mahir Pobrić su sa M. A. izvršili su pet krađa u Orašju, a sva razbojstva su dogovarana kod bračnog para Bahrije R. i Rize R. u njihovoj kući u Orašju.
Protiv 21-godišnjeg Mirzeta Islamovića iz Koraja i Mahira Pobrića (27) iz Brčkog Tužiteljstvo Posavske Županije zatražilo je pritvor.

Nakon niza pljački po kućama, I posljednje pljačke benzinske crpke Marijus kada je pretučen Ivo Ivanović pri čemu su mu nanešene teške tjelesne ozljede, I izuzeto oko 4000 KM, a istragom je utvrđeno da su nasilnici čak izvršili I jedno ubojstvo na području Županje u naselju Šantava pri čemu su lišili života Ivana Bušića (75) koji je posuđivao novac uz naknadu-kamatu.

Posljednje nedjelo su izvršili u zlatarni “Cirkon” u Orašju kada su ozlijedili i dvije ženske osobe.

Prije ove pljačke zlatarne,nakon izvršenog ubojstva, od Bušića u Županji su otuđili 103.000 kuna I 3.400 eur.

Policija je još tijekom pljačke pumpe došla do opisa vozila kojim su razbojnici pobjegli, što će se kasnije ispostaviti kao ključni element u rasvjetljavanju ubojstva starca, ali i drugih krivičnih djela.

Prema riječima načelnika Odjeljenja krim-policije MUP-a Vukovarsko-sreijmske županije Gorana Lovrića, Islamović je sa Pobrićem došao u Županju iznajmljenim vozilom preko graničnog prijelaza u Orašju, a nakon ubojstva obojica su se iz Županje odvezla do Gunje, odakle je ubojica preko savskog mosta pješice prešao u Brčko, a njegov pomagač, ponovno je granicu prešao kod Orašja.

Prema informacijama do kojih je došla policija, Pobrić je manji dio ukradenog novca dao Islamoviću, a ostalo je zadržao i u Bijeljini kupio automobil passat.

Preneseno D.D. Posavski obzor

Nema komentara:

Objavi komentar