nedjelja, 24. travnja 2011.

DETALJI O TRAGEDIJI U DUBRAVAMA


Pet osoba je poginulo u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 4 sata na regionalnom putu R-460 Brčko - Cerik u mjestu Dubrave, Brčko distrikt BiH, u direktnom sudaru dva automobila.

Prilikom sudara ˝peugeot˝ se zapalio

U saobraćajnoj nesreći su učestvovali automobil ˝peugeot 607˝ vlasništvo D.N. iz Brčkog i automobil ˝fiat punto˝ vlasništvo A.M. iz Bosanske Bijele. Smrtno su stradale tri osobe iz ˝peugeota˝ koje policija još uvijek nije identifikovala jer su izgorile nakon što se prilikom sudara automobil zapalio, te F.M.(23) i N.M.(22), oba iz Bosanske Bijele, Brčko distrikt BiH, koji su se nalazili u automobilu ˝fiat punto˝. Prema nezvaničnim informacijama, u ˝fiat puntu˝ su stradala braća Niko i Filip Mendeš, dok su u ˝peugeotu˝ stradali Darijan Nikić i braća Mario (29) i Mato (26) Milić iz Štrepaca.

Majka od Nike i Filipa je iz Stjepkovice kćerka od Nike i Mare Basić.

Direktan sudar

˝Prema prvim informacijama do saobraćajne nezgode je najvjerovatnije došlo tako što je ¨Peugeot 607¨, u kojem su se nalazila tri, za sada neidentifikovana lica, kretalo se iz pravca Brčkog u pravcu Cerika, dok se iz suprotnog pravca kretalo vozilo ¨fiat punto¨ u kojem su se nalazila dva lica, gdje je dolaskom u mjesto Dubrave došlo do direktnog kontakta vozila, usljed čega se vozilo marke ¨peugeot 607¨ zapalilo i u cjelosti izgorjelo˝, saopćio je portparol policije Brčko distrikta Halid Emkić.



Uviđaj na mjestu nesreće su obavili policijski službenici Jedinice saobraćajne policije i Jedinice kriminalističke policije Policije Brčko distrikta BiH, pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH. Policija trenutno utvrđuje identitete svih smrtno stradalih lica, a u toku dana biće izvršena obdukcija istih. Istraga o uzrocima koji su doveli do saobraćajne nezgode je u toku.

(TIP/A.J./Foto:otisakgrada.com)

Nema komentara:

Objavi komentar