petak, 4. ožujka 2011.

VIDEO SEKS SKANDAL U BEOGRADU: Policija snimila pornić pred 'Beogradskom arenom'



Policijske kamere snimile seks mladića i djevojke na parkingu kod 'Beogradske arene'. Kako je snimak procurio na internet? Seksolozi: To je samo početak, ovakvih slučajeva biće još više.

Na policijskom snimku napravljenom kod „Beogradske arene" koji je juče isplivao u javnost vidi se par koji ima seks na otvorenom, siguran da ih niko ne vidi. Ovi egzibicionisti zaustavili su kola u jednom budžaku, otvorili vrata i sakrili se od znatiželjnih ljudi. Ipak, niko nije očekivao da policija može tako brutalno da zloupotrijebi kameru.

Avioni, kamioni

Osim u parkovima i automobilima, Srbi vole da se seksaju i na plaži, u tuđim toaletima, pa čak i u roditeljskoj spavaćoj sobi! Čak 17 odsto punoletnih Srba i Srpkinja uživa da se snima, a pet odsto ne preza od vođenja ljubavi u autobusu ili vozu. Tek jedan odsto izrazio je želju da uradi „ono" u - avionu.
Naš izvor blizak policiji kaže da je te noći dežurni u gradskom centru za obavještavanje vidio djevojku i momka na parkingu blizu garaže kod „Beogradske arene". Pošto im se par učinio sumnjiv, oni su zumirali kameru i jasno ih vidjeli razgolićene kako vode ljubav pored džipa! Strastveni ljubavnici bili su dobro sakriveni od pogleda prolaznika, ali objektivu visoko postavljene kamere nisu umakli

Interna istraga

- Odmah je na lice mjesta poslata policijska ekipa, koja je opomenula ljubavnike i rekla im da odu - kaže naš izvor, i dodaje da je policija imala pravo da zabilježi taj događaj jer se radilo o kršenju javnog reda i mira.

Ipak, oni ne objašnjavaju zašto je policija non-stop zumirala ljubavnike, umjesto da snima Koridor 10. Iz policije, ipak, obavještavaju da će se sprovesti interna istraga da bi se utvrdilo ko je zloupotrijebio dio policijskog snimka i pustio ga na internet.

Ajde budi frajer u Ajdahu

U inostranstvu se seks na javnom mestu kažnjava u skladu s krivičnim zakonima tih zemalja. Tako u Austriji i Turskoj kazna za ovo dijelo može biti i do šest mjeseci zatvora, a u Francuskoj, Portugalu i Norveškoj čak godinu dana. Švedska, poznata po svojim seksualnim slobodama, ove prestupnike kažnjava sa 50 evra, dok na Tajlandu novčana kazna za seks na javnom mjestu iznosi 500 evra.
Egzibicionizam može biti opasan u Americi, jer je u nekim tamošnjim državama kažnjivo i ako se maloljetne djevojke kupaju bez gornjeg dijela kupaćeg kostima! U Ajdahu su ljubavni parovi koji upražnjavaju seks u automobilima potpuno zaštićeni i u tome ih ne smije prekidati čak ni policija. Ipak, u istoj toj američkoj državi parovi uhvaćeni u analnom seksu mogu biti osuđeni na doživotni zatvor.
Polni čin nadomak najveće sportske hale na Balkanu samo je još jedan u nizu sličnih „epizoda" u kojima su srpski ljubavnici - i ljubavnice, naravno - igrali glavne role. Tako je prošlog ljeta zabilježen i „bliski susret" jednog našeg para na plaži na Crnogorskom primorju. Istom žanru egzibicionizma, doduše bez kamera, svake noći odaje se na desetine građana Srbije.
Jedno nedavno istraživanje pokazalo je da čak 43 odsto Srba uživa u javnom seksu po šumama, gorama i (posebno) parkovima. Čak i veći procenat, 62 odsto, voli da bude „nevaljalo" u kolima. A par sa policijskog dokumenta spojio je ove dve strasti.

Egzibicionizam kao dio kulture

Seksolog dr Savo Bojović kaže za Press da ga ovaj snimak ne iznenađuje i da ćemo vrlo vjerovatno odgledati još mnogo sličnih.

- Dugo se smatralo da pokazivanje ljubavi na javnom mjestu nije deo naše kulture, pa se zato to i zakonski sankcioniše - objašnjava Bojović. - Ali, vreme u kojem živimo sve nas više oslobađa stida.

Šta je, ipak, u glavi onih koji ne haju da li će biti uhvaćeni, snimljeni, pa i privedeni?
- Ljudi su različiti, pa takve generalizacije nisu zahvalne. Jedni žele da se prikažu kao dobri švaleri. Neke druge „javni nastup" jednostavno „pali". Opet, postoje i mnogi kojima stid ne dozvoljava da se na bilo koji način eksponiraju. Problem je kada egzibicionizam postane jedini preduslov za dobar seks - priča naš poznati seksolog.

I dok stručnjaci tipuju da će ovakvih „uradaka" biti sve više, a običan narod se pita jesu li sljedeće, možda, orgije na Terazijama, naš zakon je odavno rekao svoje. Ali, za razliku od propisa u nekim drugim zemljama, nije bio naročito strog.


Oni koji upražnjavaju seks na javnom mjestu ni po jednom članu našeg zakona ne bi mogli da podlegnu krivičnoj odgovornosti. S druge strane, kad je reč o prekršajnoj, mogli bi da odgovaraju po članu 12. Zakona o javnom redu i miru. U njemu se kaže da se lice koje se bavi prosjačenjem, skitničenjem ili nepristojnim, drskim ili bezobzirnim ponašanjem, ugrožava spokojstvo građana i remeti javni red i mir kažnjava novčanom kaznom od 700 dinara ili kaznom zatvora do 30 dana.
Ali, prema zvaničnim podacima, broj takvih slučajeva je skoro jednocifren i sve se uglavnom završava - opomenom.

VIDEO ZA 18+ MOZETE POGLEDATI OVDJE

(PRESS/ds)www.depo.ba



Nema komentara:

Objavi komentar