srijeda, 23. lipnja 2010.

PRIJEDOR 23.06.2010 VODA SE POVLAČI U KORITO TINJE



Juče u popodnevnim satima rijeka Tinja se izlila i došla do kuće Ilije Jurić,najkritičnije je bilo kod Filipa Brnjić i Miće Avgustinović gdje je voda dostigla visinu preko pasa prosječnog čovjeka pa se moralo pristupiti evakuaciji bikova,teladi i svinja na sigurno kod Ive Avgustinović.

Voda je nosila sve pred sobom pa je tako Mići odnijela oko sedam metara iscijepanih drva,balirano sijeno i mnoge stvari koje nisu uspjeli makar privezati za neke stubove.

U akciju su priskočili mještani Prijedora i Gornje Skakave bez čije pomoći bi bilo teško spasiti svo blago pa bi došlo do velike štete.
Danas po prestanku padavina voda se počela lagano povlačiti u svoje korito pa se do dva sata povukla iza kuće Filipa Brnjić no i dalje je nemoguće prometovati cestom prema mostu na Tinji.
Jedini izlaz za Prijedor,G.Skakavu i Bijelu je pored željezničke postaje u Prijedoru gdje se voda u noćnim satima povukla sa ceste.
Juče se u bijeloj odigrala prava drama u akciji spašavanja Ignje Mendeš i njegovog dijeta čije vozilo je bujica odnijela sa puta.
Uz krajnji napor spasitelja koji su priskočili upomoć izbjegnuta je tragedija.
Ovakvih situacija bolo je dosta prema priči vatrogasaca koji su sudjelovali u akcijama evakuacije stanovništava,naročito kod evakuacije starijeg stanovništva i djece.
Na sreću do sada nije poznato da je bilo povrijeđenih što je i najbitnije.

Nema komentara:

Objavi komentar