srijeda, 12. svibnja 2010.

Kulturno umjetničko društvo ,, BH Rubina Beč“ obilježili Dan majki




Kulturno umjetnicko drustvo ,, BH Rubina Bec“, u nedjelju 09. 05. 2010 god. svecano je obiljezilo ,,Dan majki“.

U sali ,,Casablanca“ u 23 kotaru, okupilo se preko dvijestotine brcanskih Hrvatica i Hrvatica, kao i Hrvata iz sireg podrucja Posavine.

Mnoge nase vrijedne Hrvatice, donijele su sa sobom, kao i prosle godine, raznovrsne kolace, pa to njihovo darivanje kolaca, pretvara se lagano u tradiciju.

Braca Domic, Jakov Blazevic, Mato Kovacevic, Niko Kraljevic, kao i mnogi drugi, pjevali su pjesme iz Posavine i time ponovno uljepsali, svima u sali, jedno svibanjsko (majsko) nedjeljno popodne.

Takodjer su se igrala razno-razna kola, u koja su se hvatali od najmanjih pa do najstarijih. Pjevale su se i pjesme u kolu, pa je sav taj prizor, mnoge od prisutnih, odvodio u mislaima na davno napustene i tuzne Posavske meraje... Priblizio im je nostalgicnu, toplu sliku iz domovine u kojoj su najljepsi dio svoga zivota proveli igrajuci kolo, i pjevajuci na tim tajanstvenim (brezuljcima) merajama...Merajama, koje mogu bar djelimicno ozivjeti upravo, njegovanjem tradicuje, kao sto to cini ,,KUD BH Rubina Bec“.


Pri kraju druzenja,, ,,Rubina“ se ukljucila (odnosno nastavila) humanitarnu akciju prikupljanja potrebnih novcanih sredstava za lijecenje (leukemija) nase Brcanke, Vesne Zlatovic, cija je majka rodjena u Donjoj Skakavi.

Potreban iznos je DOSTA velik, da ga bilo tko od obicnih gradjana pojedinacno moze opskrbiti, i zato ,,KUD BH Rubina Bec“ zamoljava, sve one koji mogu da se ukljluce i podrze ovu akciju za spasenje, odnosno ozdravljenje nase drage posavke.


,,KUD BH Rubina Bec“ se jos jednom zahvaljuje za, do sada prikupljrnim sredstva i nada, da ce se ova akcija sprovesti do kraja uspjesno i na vrijeme.



Nema komentara:

Objavi komentar