petak, 18. studenoga 2011.

Omogućen video poziv sa Skypea na Facebook



Prijatelje sa Facebooka sada možete zvati direktno iz Skype aplikacije sa kompjutera. Dodatno je proširena saradnja najveće društvene mreže i najveće kompanije za internet telefoniju, nakon što je na ljeto Facebook omogućio obavljanje video poziva između svojih korisnika koristeći Skypeovu infrastrukturu, sada će se prijatelje sa Facebooka moći pozivati direktno iz Skype aplikacije.

Da bi se omogućila ova opcija prvo je potrebno na kompjuter skinuti Skype 5.4 Beta za Macove i Skype 5.7 Beta za Windows operativni sistem te se unutar aplikacije povezati sa Facebookom.

Nakon toga na Skypeu prikazat će se svi prijatelji i aktivnosti sa ove društvene mreže, a korisnici će samo trebati odabrati osobu sa kojom žele pričati i kliknuti na opciju video poziva – da bi primila poziv, ta osoba ne mora imati pokrenut Skype, već na njega može odgovoriti direktno iz web preglednika u kojem je otvoren Facebook.

Ovo je zanimljiva opcija koja će naročito koristiti onima koji imaju profil na Facebooku, ali ga rijetko koriste, ali zato često koriste Skype te će im sada prijatelji biti lakše dostupni jer, za razliku od Skypea, Facebook ima puno više korisnika te im je ova društvena mreža stalno otvorena kada surfaju mrežom, piše Dnevnik.hr.
preneseno www.vijesti.ba

Nema komentara:

Objavi komentar