ponedjeljak, 11. listopada 2010.

Ribolov: Najbolji pojedinac i majstor staze Mato Antić Alje iz Brčkog D.Skakava


Sudjelovalo devet ekipa validnih i invalidnih sportskih ribolovaca

zuzetno lijepo vrijeme, povoljan vodostaj rijeke Bosne, uspješni ulovi i odlična organizacija na lokaciji Hadžijin vir okarakterisalo je takmičenje u sportskom ribolovu Kup "Maglaj 2010" koje u okviru "Rujanskih dana otpora Maglaj 92-95" organizuje Sportsko ribolovno društvo "Bosna". Na takmičenju je sudjelovalo devet ekipa, validnih i invalidnih sportskih ribolovaca iz Zenice, Tuzle, Brčkog, Tešnja, Maglaja te ekipa "Šaran" iz Gunje (Hrvatska).

U invalidnoj konkurenciji ekipno, prvo mjesto pripalo je SIRK "Bistro" Tuzla (Bahrudin Jamaković, Mustafa Okić i Murat Džolota), druga je bila ekipa SSRI Maglaj (Fuad Vrgovčević, Esad Salkić i Salih Bradarić), a treća SSRI Tešanj (Mirsad Čaplja, Salim Đuhera i Mihret Cerovac). U pojedinačnoj konkurenciji Fuad Vrgovčević iz Maglaja bio je najuspješniji, dok su drugo i treće mjesto zauzeli članovi tuzlanske ekipe "Bistro" Bahrudin Jamaković i Murat Džolota.

U kategoriji validnih sportskih ribolovaca ekipno najbolji rezultat imala je ekipa SRD "Bistro" Zenica (Omer Bojić, Zakir Halilović i Almir Bajrić), dugi su bili ribolovci iz Gunje (Franjo Tukić, Vlado Jović i Mirsad Pezerović), a na treće mjesto plasirala se ekipa SRD "Bistro" Žepče (Ibro Pehlivanović, Šukrija Jamaković i Željko Štimac). Pojedinačno - prvo mjesto pripalo je Mati Antiću iz Brčkog, drugi je bio Omer Bojić iz Zenice, a treći Franjo Tujić iz Gunje. Sa ulovljenih 4.560 grama ribe Antić je proglašen i majstorom staze.

Zajedničko druženje svih sudionika takmičenja organizovano je na ribarskoj stazi gdje su najuspješnijim dodijeljene medalje, pehari i diplome.

Najbolja rehabilitacija

- Nema bolje rehabilitacije za nas invalide od bavljenja sportom. Šta ćeš više, pored vode si, pecaš, šalih se sa drugim takmičarima, nema ljepšeg odmora, a ako se šta i upeca, a upeca se, tim bolje - kazao nam je Bahrudin Jamaković iz Tuzle koji je tokom takmičenja bio zadužen za dobro raspoloženje ostalih učesnika.


Nema komentara:

Objavi komentar