četvrtak, 1. srpnja 2010.

- UMRO PROFESOR MATO JURIŠIĆ


U četvrtak ujutro, 01. srpnja 2010. godine, u 60-oj godini života, od posljedica srčanog udara, preminuo je Mato Jurišić, ugledni brčanski profesor povijesti i dosadašnji ravnatelj Pedagoškog zavoda Brčko distrikta.

Mato Jurišić, rođen je 4. rujna 1950. godine u Goricama. Osnovno i srednjoškolsko obrazovanje stekao je u Brčkom a diplomu profesora povijesti stekao je 1972. godine u Beogradu.

Dugo godina je radio kao profesor povijesti u brčanskoj Ekonomskoj školi a kasnije je predavao i u Tehničkoj. Bio je istaknuti član društveno-političke zajednice obnašajući mnoge značajne dužnosti. Bio je član općinskog vijeća u prijeratnoj općini Brčko, predsjednik Općinskog vijeća ratne općine Brčko u Gornjem Rahiću, te predsjednik Općinskog vijeća općine Ravne Brčko. Jedan je od osnivača HDZ-a na brčanskom području. Od osnutka Srednjoškolskog centra u Dubravama do njegovog zatvaranja bio je ravnatelj te škole. Osnutkom distrikta imenovan je na dužnost ravnatelja Tehničke škole, a početkom prošle godine je imenovan na poziciju ravnatelja Pedagoške institucije Brčko distrikta.

Profesor Mato Jurišić je bio dobitnik niza odlikovanja za svoj rad i pomoć društvenoj zajednici, te vrlo cijenjen sugrađanin. Iza sebe je ostavio ožalošćene suprugu Ružicu, sina Miju i kćerku Marinu, koji su također izrasli u ugledne akademske građane.

Komemoracija povodom smrti profesora Mate Jurišića bit će upriličena u subotu, 03. srpnja u 9 sati, u velikoj dvorani brčanskog Doma kulture, a sahrana će se obaviti istoga dana na mjesnom groblju u Goricama u 14 sati.


1 komentar:

  1. želim da izrazim iskrenu sućut obitelji Jurišić....JADRANKA iz Gunje.....

    OdgovoriIzbriši